tiistai 30. toukokuuta 2017

Seuraavat askeleet

kesäkuu

Muutaman päivän kuluttua alkaa kesälomani, joka kestää elokuun alkuun saakka. Tavoitteeni on opiskella biologia kesällä siihen pisteeseen, että olen valmis osallistumaan yo-kirjoituksiin syyskuussa. Uskon, että pystyisin tekemään itse aikataulun opiskelulle, mutta tykkään että voin olla jonkinlaisessa vuorovaikutuksessa ja saada palautetta tehtävistä, joten yritin etsiä minulle sopivia kursseja. Valitettavasti oma aikuislukioni ei järjestä niitä kesällä. Löysin muutamalta muulta paikkakunnalta bilsan kertauskursseja, mutta kun kurssimaksun päälle tulisi vielä majoitus- ja matkakuluja, totesin ne liian kalliiksi. Sitten löysin Otavan opiston nettilukion ja päätin, että teen kesällä siellä BI1-BI5-kurssit. Verkkokurssit ovat maksuttomia opiskelijalle, joka ei ole kirjoilla muissa toisen asteen oppilaitoksissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. 

Jos kesällä ehdin biologian opiskelun ohessa, aion etukäteen tutustua tuleviin fy- ja ke-kursseihin lukemalla kurssikirjat ja tekemällä tehtävät. Olen huomannut, että opin parhaiten, jos olen ennen kurssia saanut jotain ennakkotietoa opiskeltavista asioista. Omatoimisesti tehtäviä tehdessä huomaan, mihin tarvitsen apua ja näin osaan kysellä kurssilla opettajalta oikeita asioita. Monen asian kohdalla myös toimii asian kohtaaminen ja jättäminen sikseen – kummasti joku mahdottomalta tuntuva asia voi aueta myöhemmin sutjakasti. 

elo-syyskuu

Tarkempi lukusuunnitelma ei ole vielä hahmottunut, mutta jatkan syksyllä fysiikan (FY4-FY8) ja kemian (KE4 ja KE5, ehkä käyn myös muutamalla KE3-tunnilla vahvistamassa niitä juttuja, jotka mielestäni jäivät verkkokurssin jälkeen hataralle pohjalle) opiskelua aikuislukiossa. Realistinen opiskelutahti työn ohessa on kaksi kurssia per jakso, jos aion käydä kaikilla oppitunneilla. Joutunen kiristämään tässä vyötä ja jossain kohtaa syksyä ottamaan kolme kurssia samanaikaisesti, mutta eloonjäämisen varmistamiseksi tingin tunneilla käymisestä ja yritän viikonloppuisin pysyä tahdissa tekemällä tehtäviä omatoimisesti. 

sen jälkeen

Tavoitteeni on, että ehdin suorittaa kaikki kemian ja fysiikan lukiokurssit ennen kevään 2018 kirjoituksia. Aion kirjoittaa silloin jommankumman tai molemmat näistä. Siitä eteenpäin pyrin kertaamaan tehokkaasti kaikkia kolmea ainetta – yhdistellen niitä mahdollisimman hyvin kokonaisuuksiksi. Viimeistään tammikuusta 2018 eteenpäin ryhdyn tekemään myös vanhoja pääsykokeita. Työ tietenkin haittaa harrastuksia - turha siis haaveilla, että voisin omistautua pääsykokeille 24/7. Opiskeluaikaa on raivattava viikonlopuista ja illoista. Olen kuitenkin optimistisella mielellä sen suhteen, että hyvällä suunnittelulla ja suunnitelmasta kiinni pitämisellä lukeminen on työn (ja muun elämän!) ohella mahdollista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...