sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Viikko 28

 • Mafynetti 2 on korkattu - tabletti saapui postissa viime perjantaina ja sekoitti samalla lukusuunnitelmiani. En malttanut olla kokeilematta sitä ja siitä syystä BI4-kurssin lukeminen ja muistiinpanot ovat edelleen alkutekijöissään.

 • Yläselkä vaivaa edelleen. Muistiinpanojen tekeminen käsin aiheuttaa inhottavan pistoksen lavan seudulle ja illalla sängyssä selinmakuulla pistäminen tuntuu ärsyttävästi hengityksen tahdissa, kumartuessa oikeassa kyljessä ja rintakehässä tuntuu omituista rutinaa... Pidin eilisen kokonaan vapaata ja pistos helpotti selvästi. Olen lukemisen ohessa pyöritellyt hartioita ja venytellyt, mutta se ei näköjään riitä. Jos jotain hyvää niin yläniska ei onneksi ole jumissa ja olen säästynyt päänsäryltä :D .

 • Mafynetissä aloitin biologian yo-kurssin tehtävien tekemisen ohjelman mukaisessa järjestyksessä, joka on yhteneväinen lukiokurssien järjestyksen kanssa. Tehtävillä on tullut hyvin kerrattua muutama viikko sitten opiskeltu ykköskurssi.

 • Aloitin Mafynetissä myös fysiikan lääkiskurssin. Tekisi kovasti mieli lykätä kemian ja fysiikan tehtävien aloittamista jonnekin yo-kirjoitusten jälkeiseen aikaan, mutta toisaalta järki sanoo, että olen laskenut viimeksi toukokuussa ja unohdan hyvin äkkiä sen kaiken vähänkin osaamani, jos pidän liian pitkän tauon.

 • Opiskelutunteja on tällä viikolla tullut noin 15, mutta tuntuu, että olen häärännyt vähän sitä sun tätä, enkä tehnyt kunnolla yhtään mitään. Ensi viikolla paahdan BI4-kurssia eteenpäin, sillä BI5 odottaa vielä koskemattomana ja kesälomaakaan ei ole montaa viikkoa jäljellä.

8 kommenttia:

 1. Voin tulla tälläselle vastavuoroiselle tunnen tuskasi kommentoinnille, mulla nimittäin alaselkä vetää sellaiseen solmuun aina välillä ettei minkään tunnu auttavan. Itsellä oli mafynetti viime vuoden käytössä ja tykkäsin tosi paljon opiskella ihan perusteitakin sieltä! Ajattelin nyt tällekin vuodelle ottaa sen käyttöön, mutta hidastelen lisenssin uusimisen kanssa että saisin ensin lukion kirjat kerrattua kunnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, alaselkäkivut ovat varmasti yhtä kamalia kuin yläselkäkivutkin.

   Ainakin tähän asti Mafynetissä on ollut ihan hyviä perustehtäviä. Fysiikkapuoli vähän jännittää, että miten sen kanssa pärjään, mutta teen sitten tarvittaessa helpompia tehtäviä lukiokirjoista.

   Poista
 2. Sama täällä alaselän kanssa :D

  Mullakin tuntuu jumahtaneen lukutunnit tuohon 15 tuntiin viikossa. Nyt ollut siinä maissa nämä 3 lukuviikkoa jotka mulla on olleetkin. En vaan tiedä onko se liian vähän. No en ainakaan pysty nyt töiden kanssa yhtään enempäänkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä 15 tuntia töiden ohessa tässä vaiheessa vuotta on oikein hyvin! Oon itse ajatellut, että nyt tehdään hommia vielä suht kevyesti, jotta jaksaisi sitten paahtaa toukokuuhun saakka. Vähän jännittää, miten käy kun työt alkaa, sillä käytettävissä olevat tunnit vähenevät niin paljon...

   Poista
 3. Sun blogi on tosi kiva! Ja mafy on kyllä hyvä, haluaisin jo nyt jatkaa lukuja mutta pakko vielä vähän lomailla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ! Joo, kyllä lomailla pitää, siinähän sitä ladataan akkuja isoa urakkaa varten!

   Poista
 4. Mulla myös selkäongelmaa, siirryin tosi nopeasti kirjoittamaan muistiinpanoja koneella niin säästyi vähän vähemmällä!

  Mä oon mafynetti koukussa, latasin kokeiluversion mutta varmasti ostan sen täydellisen kun ilmestyy ladattavaksi! Muutamassa tunnissa ke1 kurssi puoliksi käyty, ai että käyrät motivoi mua :D En Malta odottaa että saan kaikki kurssit käyttöön. En kyllä tiedä teenkö bilsaa ollenkaan mafyllä, sillä saavutin kyllä vaaditun tason jo viime vuonna omalla tyylillä, jatkan varmaan sillä. Mutta kemiaa ja fysiikkaa mafyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua motivoi myös tuo käyrä :D . Ja ylipäätään se, että se näyttää, että tehtävistä 15/15 tehtynä tms. Mietin myös tuota ladattavaa versiota kun se olisi ollut vähän edullisempi ja mitäpä noilla ylimääräisillä laitteilla tekee, mutta päädyin nyt tuohon tablettiin kun oma iPad alkaa olla jo jokusia vuosia vanha ja välillä hidastelee.

   Poista

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...