lauantai 8. heinäkuuta 2017

Viikko 27


 • Tein muutoksia suunnitelmiin: jätin BI3-verkkokurssin välistä ja luin asiat itse kirjasta sekä tein muistiinpanot. Verkkokurssin tehtäviin olisi kuulunut mm. laajan ympäristötutkielman teko, joten totesin, että se ei palvele minun tarpeitani parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Sain BI2-kurssin muistiinpanot ja verkkokurssin tehtävät valmiiksi. Alkuviikon paukutin päähäni perinnöllisyyttä. Muutaman oppikirjan esimerkkitehtävän avulla pääsin jyvälle, mistä on kyse. Muistin hatarasti, että olen lukiossa risteyttänyt banaanikärpäsiä, mutta homman ydin oli unohtunut. Tein harjoituksen vuoksi kaikki risteytystehtävät myös ABI Biologia-kertauskirjasta. 
 • Sain vihdoin kellotettua lukuaikaani. Käytin tähän kännykän sekuntikelloa, se on helppo napata pois päältä kun pitää taukoa ja kun jatkaa hommia, aika alkaa rullata taas eteenpäin. Joku varmaan miettii, että mitä järkeä tässä on. Kellotan siksi, että hahmotan ajankäyttöäni. Huomaan, etten ole kovin tehokas. Olen mielestäni lukenut "koko päivän", mutta todellisuudessa vain neljä tuntia. Tauot tuppaavat venymään. 
 • Hartiat ovat jumissa. Olin ihan unohtanut tämän olotilan, vaikka kärsin siitä koko opiskeluajan ja sen jälkeenkin. En osaa kirjoittaa rennosti käsin vaan jäkitän lapoja jotenkin kummallisesti ja puristan kynää. Oikeaan lapaan pistää nyt hemmetisti kun hengittää sisään... Koneella sujuu rennommin ja siinä en saa itseäni niin juntturaan. Tähän pitää miettiä jotain ratkaisuja, koska en tule kestämään kevääseen asti näin. 
 • Aloitin Flashcardsien teon. Ja lopetin sen. Yritin tehdä kortteja "kaikesta" ja tajusin, että siinä ei ole järkeä. Palaan tähän. 
 • Tilasin Mafynetin, joka tuli postissa perjantaina. Kirjoittelen tästä lisää myöhemmin, olemme vasta tutustumisvaiheessa... 
 • Ensi viikolla luvassa BI4-kurssia ja Mafynettiä. 

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Löysin blogisi Älyvuodosta ja oli heti pakko tulla selailemaan ja luinkin sitten koko blogin! Ihanaa analyysiä omasta hakuprosessista, tosi mielenkiintoista lukea!

  Mäkin kirjoittelen blogia https://kohtivalkotakkia.blogspot.fi/ ja lisäsin sun blogin ensimmäisenä mun "Itse luen" linkkikokoelmaan, jotta ei pääse unohtumaan. Ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Moikka! Kiva kun kävit ja mukava kun linkitit oman blogisi, menenkin heti vierailulle :) .

  VastaaPoista
 3. Mä oon kans mafynettiä miettinyt, mutta sekin tuntuu liian kalliilta opiskelijalle joten saatan kallistua vanhoihin materiaaleihin. Kaikki ovat kuitenkin kovasti kehuneet sitä niin saas nähdä jos joutuu kuitenkin sen rahan jostain repäistä :D tsekkaa myös mun blogi http://teekkaristalaakariksi.blogspot.fi/?m=1 :)

  VastaaPoista
 4. Hinta kieltämättä hirvitti, onhan tuo Mafynetti kallis! Mutta lohduttauduin sillä, että varsinaiset valmennuskurssit ovat vieläkin kalliimpia. Tulen kurkkimaan blogiisi :) .

  VastaaPoista

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...