tiistai 27. kesäkuuta 2017

Ajatuksia valmennuskurssista

Olen silmäillyt ohimennen erilaisia valmennuskurssivaihtoehtoja. Sopivien kurssien löytäminen on ollut äärimmäisen helppoa - nimittäin kotikaupungissani ei sellaisia järjestetä ja työssäkäyvänä olisi mahdotonta irrota naapurikaupunkiin saakka edes iltapäiväkurssille. Lisäksi osa kursseista maksaa niin paljon, että optimistina (ja nuukana ihmisenä) säästelisin pennosiani mieluummin opiskeluvuosia varten, sillä uskon, että tehokas opiskelu ei pohjimmiltaan ole välineurheilua. Vaihtoehtojen puute tekee tästä siis erittäin helppoa.

Realistiset vaihtoehdot minulle olisivat Valmennuskeskuksen TAKUU KOTI-kurssi tai Mafy-valmennuksen Mafynetti 2

TAKUU KOTI-kurssi on internetin välityksellä järjestettävä valmennuskurssi.   "Tuoteselosteesta" silmääni pistivät ensimmäisenä aika mukavat tuntimäärät opetusta, joka etenee siis samassa tahdissa marraskuussa Helsingissä alkavalta livekurssilta - yhteensä 181 oppituntia. Tykkään itse katsoa videoita, sillä tajuan yleensä paremmin asiat kun kuuntelen jonkun selostavan niitä saati sitten että luen asiaa oppikirjasta. Videoissa on luentoihin verrattuna se etu, että kun putoaa kärryiltä, voi painaa pausea ja junnata saman asian uudestaan ja uudestaan. Haluaisin kuitenkin aloittaa harjoittelun jo aikaisemmin ja siksi pelkään, että marraskuu on minulle turhan myöhään. Lisäksi minulla on jo jemmassa pari vuotta vanhat Valmennuskeskuksen materiaalit, joista olen tehnyt valmistavia tehtäviä matematiikan ja fysiikan osalta. Epäilen, että nuo kurssin hintaan kuuluvat painetut materiaalit saattavat olla hyvin samankaltaiset kuin omistamani. Olen tykännyt niistä, mutta miinusta tulee pienestä fontista, jonka koen tosi hankalaksi lukea sekä huonosti auki pysyvistä kirjoista. Harjoituskokeita TAKUU KOTI-kurssiin kuuluu kolme.

Mafynetti 2 puolestaan on tabletilla oleva itseopiskelumateriaali, jonka ominaisuuksissa minua viehättää automaattinen kertaustoiminto sekä edistymisen seuranta. Kuulun siis niihin ihmisiin, jotka motivoituvat kaikenlaisista mittareista ja esimerkiksi juoksevat olohuoneessa illalla ympyrää saadakseen aktiivisuusrannekkeeseen 100 % täyteen. Kertaamisen merkityksen tiedostan, mutta omin toimin siitä huolehtiminen on aika työlästä ja kuulostaa hyvältä, että ohjelma automaattisesti palauttaa nenän eteen tehtäviä. Mafynetti ilmeisesti painottuu nimenomaan tehtäviin, mutta teoriaakin ohjelmasta löytyy. Tämä kuulostaa hyvältä, sillä opin ehdottomasti tekemällä ja laskemalla. Harjoituspääsykokeita kuuluu pakettiin peräti kahdeksan. Lisäksi lääkispaketti sisältää yo- ja DI-kokeisiin valmistavat paketit, joten sillä pystyisin hyvin treenaamaan bilsaa myös syksyn kirjoituksiin. Mafynetin pystyisi hankkimaan vaikka tältä istumalta - ja mullahan paras opiskeluaika on käsillä juuri nyt. En ole livenä nähnyt Mafynettiä, mutta netistä katsomieni kuvien ja videoiden perusteella sen ulkoasu on ihan miellyttävä.

Entä hintapuoli? Valmennuskeskuksen kurssi kustantaa 1320 €, Mafynetti taas on lähes puolet edullisempi eli 745 €. Tämä seikka kallistaa vaakakuppia kyllä entistä vahvemmin Mafynetin suuntaan. Jätän asian vielä hautumaan. Jos tätä postausta lukee joku, jolla on kokemusta edellä mainituista paketeista niin mielelläni kuulisin mielipiteitä :) .8 kommenttia:

 1. Tää sun blogi vaikuttaa tosi kivalta, käyn myös jatkossa lukemassa! :)

  VastaaPoista
 2. Mafynetistä en pysty sanomaan muuta kuin, että sitä näkyi kirjastoissa aika runsaasti. Eli ilmeisen suosittu siis.

  Olin valmennuskeskuksen Tammikuu-kurssilla tänä vuonna ja käsittääkseni se vastaa sisällöltään ja opetusmääriltään tuota koti-kurssia. Meillä oli käytössä myös Koti-kurssin videot, jos ei tunnille suoraan päässyt joku kerta. Ei pahaa sanottavaa firmasta ja erityismaininta teoria-/tehtävämateriaalista. Ainakin omalla osallani tuotti halutun lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun kerroit kokemuksia! Ja onnea opiskelupaikasta :) !

   Poista
 3. Itsekin harkitsen juuri mafynetin ostamista. Huonona puolena mainittakoon, että edistymisen seurantaan ei tietenkään kuulu muiden materiaalien tehtävien teon seuranta. Itselleni saattaisi olla aika ankeaa seurata käyrän putoamista, vaikka oikeasti olisikin tehnyt paljon muita tehtäviä. Mielestäni tuo vuoden lisenssi on myös aika lyhyt aika, kun samaan hintaan saisi ainakin käytettynä useiden firmojen materiaaleja useammalta vuodelta eli monta kertaa enemmän tehtäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Käyrä saattaa masentaa, jos keskittyy muihin materiaaleihin... Itse tiedän, että joudun vielä fysiikan teorioiden osalta palailemaan lukiokirjoihin useamman kerran. Mafynetissä on käsittääkseni teoriaa, mutta hyvin tiiviissä muodossa eli sopinee paremmin kertaamiseen kuin uusien asioiden opetteluun. Itse olen huomannut, että jotkut asiat aukeavat paremmin kun katsoo niitä eri lähteistä. Mulla meinasi keväällä mennä hermot kemian reaktiokurssin kanssa kun en Moolin esimerkkitehtävästä tajunnut rajoittavan tekijän laskemista. Ryhdyin opiskelemaan sitä Khan academyn videon avulla ja johan aukesi...

   Poista
 4. Mä luulen, että mulle ei olisi ollut mafynetistä iloa vielä viime vuonna. Siis kun luin kaikki kurssit itsenäisesti alusta. Nyt kun oppimäärä on taaseen jotakuinkin hallussa, se tuntuu tosi fiksulta ajatukselta!

  Mulla meni kyllä ihan tositosi paljon aikaa vääntää itselleni fysiikkaa ja jotain bilsan juttuja rautalangasta. Nyt taas voin tehdä pelkkiä tehtäviä niin mafynetti on kyllä hyvä ja nopea kaivaa esiin :)

  VastaaPoista
 5. Itseäni vähän mietityttää, miten mafynetti toimii tällaiselle aloittelijalle, jolla on osa kursseista vielä kesken. Biologian tehtävät kyllä tuntuu sujuvan hyvin, mutta oon toki lukenut niitä kirjoja nyt kesällä eli asiat on tuoreena muistissa. Fysiikkaa ajattelin säästellä vuodenvaihteeseen, mutta Mafyn opintoneuvoja suositteli aloittamaan laskemisen saman tien, vaikka tuntuisikin työläältä. Viisi ekaa tehtävää nyt tehtynä :D. Varmasti joudun kaivelemaan lukiokirjoja esiin jossain vaiheessa.

  VastaaPoista

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...