sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Lomalla (viimeinkin)

Ah, kesäloma. 

Ensimmäisenä lomapäivänä nukuin pitkään, ja kiitos ihanan sään, tein loppupäivän pihahommia. 


Vein vihdoinkin toistaiseksi olkkarissa sijainneen hyötypuutarhamme ulkoilemaan. Meillä on iso kirsikkatomaattiamppeli, josta sai tänään maistella ekat kypsät tomaatit sekä ämpärissä avomaantomaattia. Lisäksi on basilikaa, oreganoa ja rosmariinia ruukuissa. Eilen sain oppilaalta kevätjuhlassa lahjaksi mintun, jonka ruukussa oli herttainen sanoma. Salaatit ovat vielä laittamatta, koska en ole ehtinyt hankkia niille sopivaa laatikkoa. Pihaamme sopisi pieni kasvimaakin, mutta toistaiseksi olen tykännyt istuttaa kaikki terassille ruukkuihin.




Päivän suurin savotta oli istutusaltaan siistiminen. Harmi, etten tullut ottaneeksi ennen-kuvia - lähtötilanne nimittäin oli aika masentava. Nostelin kaikki pikkukivet pois, perkasin rikkaruohot (ja niitähän riitti), lisäsin kolme säkkiä multaa ja asettelin kivien alle katekankaan siinä toivossa, että ensi keväänä homma ei olisi yhtä järkyttävä. Ihan valmista ei vielä tullut - kuorikate puuttuu  ja altaan päädyssä oleva kivikkokasvi pitäisi siirtää. Kitkeminen on ihan mukavaa hommaa, mutta vilunväristyksiä saan kivien alla lymyilevistä peukalonpään kokoisista kuoriaisista ja hämppiksistä. Naapureilla oli varmasti hauskaa kun en vaan kykene tukahduttamaan kauhunkiljahduksiani (enkä kirosanoja...). 



Kesäkukkaostokset tänä keväänä menivät ihan nappiin. Neilikat ovat ihania ja tuo valkoinen kukka, jonka nimen olen ehtinyt jo unohtaa, on ihan mielettömän runsas! Se oli alun perin amppeli, mutta sopi kuin nakutettu meidän valkoiseen ruukkuun, joten irrotin ripustuslenkin. Haluaisin kyllä terassin kattoon myös jotain roikkumaan, joten ehkä pitää piipahtaa uudemman kerran puutarhamyymälässä... 



 

Huomenna on luvassa hetkellistä paluuta arkeen kun käyn palauttamassa vanhan työpaikkani avaimet ja visiteeraan uudella työmaalla viemässä sinne jotain romppeitani odottamaan lomaltapaluuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...