sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Viikko 19

VIIKKO 19

ma: biologia 3 h, kemia 1 h
ti: biologia 1,5 h, kemia 0,5 h
ke: biologia 0,5 h
to: biologia 2 h, kemia 1,5 h
pe: biologia 1 h
la: biologia 3 h, kemia 1,5 h
su: fysiikka 2,5 h, biologia 2 h

yhteensä 20 h

Tule jo koepäivä, tule! Nyt alkaa olla paukut niin loppu, että haluan päästä oksentamaan kaiken pääni sisällä olevan tiedon paperille.. Tällä viikolla opiskelu on tuntunut melko löyhänpuoleiselta, vaikka toisaalta olen säntillisesti kerrannut biologiaa ja sen osalta jotain on ehkä jäänytkin päähän. Kirjoihin tarttuminen on tuntunut todella tahmealta ja olen erittäin tyytyväinen, että urakka on kohta ohi.

Toivoin, että jaksaisin paahtaa tämän viikon ennätyspitkiä päiviä, mutta toisin kävi - keskittymiskyky on ihan nollissa ja huolestuin, miten ihmeessä jaksan tehdä tehtäviä viiden tunnin ajan muutaman päivän kuluttua, jos olo on jo nyt kuin kaikkensa antanut. Minulle (ja varmaan monelle muullekin) käy usein näin ennen h-hetkeä - tuntuu, ettei mistään saa enää otetta. Olen kerrannut nippelitietoja, tehnyt vanhojen pääsykokeiden monivalintoja, kerrannut fysiikan ja kemian teoriaa, laskenut helppoja laskuja - kaikenlaista pikkusilppua sieltä täältä. Opiskelua ei suinkaan ole helpottanut se, että täällä on ollut koko viikon ihan mahtava sää ja lämpömittari näyttää poikkeuksetta yli 20 asteen lukemia päivittäin. 

Tänään oli viimeinen lukupäivä. Maanantaina ja tiistaina en ajatellut tehdä enää mitään - lähinnä yritän keskittyä lepäämään ja nukkumaan hyvin. Yritän kerätä voimia sen verran, että jaksan puristaa sen viisi tuntia täysillä. 

Tuskastuneisuus ja keskittymättömyys heijastelee varmaan jonkinlaista koejännitystä, mutta toistaiseksi olen nukkunut yöni rauhassa. Epäilen varsinaisen jännityksen tunteen nousevan viimeistään koepäivän aamuna ja se kestää varmasti siihen saakka, että koepaperit on käännetty oikein päin ja näen, mitä tuleman pitää. 

Tämä taitaa olla viimeinen postaukseni ennen koetta. Palataan jälkipyykin pariin sitten loppuviikosta. Onnea ja menestystä kohtalotovereille - kohta se on ohi :) ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...