keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

On aika tehdä katsaus menneeseen vuoteen. Näkökulma on pitkälti opiskeluun liittyvä, mutta lisäsin myös muutamia muihinkin aihepiireihin sopivia "kohokohtia". 

Tammikuussa ryhdyin toteuttamaan joululomalla saamaani päähänpistosta ryhtyä opiskelemaan lääkiksen pääsykokeisiin. Opiskelin omatoimisesti fysiikan ja kemian ykköskurssit. Ostin käytettynä biologian kirjat sekä muutakin materiaalia pääsykokeita silmälläpitäen. 

Helmikuussa sain vahvistuksen sille, että aloitan kesäloman jälkeen uudessa työpaikassa. Kuulin tutulta vinkin, mistä kannattaisi töitä kysellä ja yhden puhelun jälkeen rattaat pyörähtivät liikkeelle. Helmikuussa aloitin myös opiskelijana aikuislukiossa fysiikan ja kemian kakkoskurssien merkeissä. 

Maaliskuusta ei ole juuri jäänyt mielikuvia minkään suhteen. Tästä voi kai päätellä, että elämä on ollut joko kovin kiireistä tai vaihtoehtoisesti tylsänpuoleista. Taisin tehdä kurssikokeet noista helmikuussa aloittamistani kursseista? Yhteishakukin oli?

Olisin halunnut jatkaa opiskelua aikuislukion tunneilla, mutta loppukevääksi tarjolla oli vain verkkokurssit kemian ja fysiikan kolmoskursseista, joten ilmoittauduin huhtikuussa suorittamaan niitä. Päätin myös kirjoittaa syksyllä biologian, vaikken tähän mennessä ollut kuin vasta selaillut kurssikirjoja. 

Vaikka lukemiseni oli aivan alkutekijöissään, päätin lähteä toukokuussa turistiksi pääsykokeisiin. Päällimmäisin tunnetila koepäivänä oli lähinnä riemu arkivapaasta keskellä viikkoa. Koetta en luonnollisesti stressannut, sillä tiesin ettei minulla ole realistisia mahdollisuuksia päästä sisään. Kokeen jälkeen vietin hauskan päivän yhdessä mieheni kanssa Tampereella. 

Kesäkuussa alkoi odotettu loma. Alkajaisiksi tein loppuun erään ammatillisen täydennyskoulutuksen tehtävät, jotta sain tutkintoni valmiiksi. Kävimme lomamatkalla Ruotsissa ja kun palasimme takaisin, aloitin opiskelun biologian yo-koetta varten. Olin todella motivoitunut - usein istuin jo aamukuudelta kahvikupin kanssa keittiön pöydän ääressä vertailemassa nilviäisiä ja niveljalkaisia tai risteyttämässä banaanikärpäsiä.

Heinäkuussa opiskeluotteeni alkoi livetä. Kesäriennot veivät voiton laatimastani opiskelusuunnitelmasta. Sukuloitiin, käytiin asuntomessuilla, mökkeilemässä, retkeilemässä... Sain myös pelottavan rytmihäiriökohtauksen eräänä aamuna ja sain lähetteen holter-tutkimukseen. Tykyttelyt menivät itsestään ohi ja jäin odottelemaan kutsua keskussairaalaan. Pähkäilin valmennuskurssimateriaaleja ja tilasin Mafynetin. Ostin myös uuden kameran, jonka kanssa yhteiselo ei sujunutkaan toivotusti. 

Kiitos heinäkuisen laiskottelun, elokuussa iski epätoivo. Uusi työpaikka, aikuislukion syyslukukausi ja biologian yo-kokeet tuntuivat kaatuvan päälle yhtä aikaa. Tein kymmentuntista päivää töissä ja luin loppuajan biologian kirjoja. Vitoskurssi jäi aivan liian vähälle opiskelulle ja olin harmissani siitä, etten ollut pysynyt laatimassani aikataulussa. 

Syyskuu alkoi perheessämme suru-uutisilla ja hautajaisten vietolla. Kuun puolivälin tienoilla kävin kirjoittamassa biologian. Istuin salissa lähes koko koeajan, tosin viimeisen puoli tuntia söin vain eväitäni ja värittelin piirtämääni kasvisolun kaavakuvaa. Kesällä määrätty holter-seurantakin tehtiin ja sen tulos oli onneksi normaali. 

Lokakuussa sain taas yhden fysiikan kurssin lisää opintorekisteriotteelleni. Samalla alkoi myös pelkäämäni kolmen kurssin jakso, joka osoittautui työlääksi. Kamerani reissasi huollossa ja syksyn valokuvaukset jäivät tosi vähiin. 

Marraskuu oli sosiaalisesti aktiivista aikaa. Olin useampana viikonloppuna "jossain" - keikalla, ravintolassa, pikkujouluissa... Sain kaksi jakson kursseista suoritettua, kolmannen lykkäsin joulukuulle. Yo-kirjoitusten tulokset tulivat. Opiskelumotivaatiota riitti edelleen, mutta väsymys koetteli usein.  

Joulukuussa suoritin vuoden viimeisen fysiikan kurssin. Seuraava - ja näillä näkyminen minulle viimeinen - jakso aikuislukiossa alkoi. Joululomalla ehdin palata pitkästä aikaa Mafynetin pariin. Joulu vietetiin perinteen malliin sukuloimalla ja uusi vuosi vaihtui kotisohvalla 90-luvun lempparisarjaa eli Metsoloita Areenasta katsellen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...