maanantai 18. syyskuuta 2017

Hengissä ollaan

Huh hei, pitkästä aikaa päivitystä! Syksyn aloitus on ollut melkoista haipakkaa - uuden työn aloitus on verottanut sekä aikaa että voimia ja samalla on pitänyt päntätä syksyn kirjoituksiin. Kirjoitukset selätettiin tänään, joten nyt voi sitten istua alas laatimaan väliraporttia lukuprojektin etenemisestä :D . 

Biologian verkkokurssiopintoni ovat siinä pisteessä, että kurssit 1-2 on suoritettu ja kolmoskurssi on yhtä tehtävää vaille valmis palautettavaksi. En ole kursseihin koskenut sitten elokuun alun, koska halusin treenata kirjoituksiin Mafynetin avulla. Aion kuitenkin suorittaa myös loput biologian kurssit. Olen toki ehtinyt asioita jo lukea sekä lukion oppikirjoista että Mafynetistä, mutta kurssitehtäviä tehdessä tulee sopivasti kertailtua. 

Kemian ja fysiikan opinnot aikuislukiossa jatkuvat jälleen. Tässä jaksossa minulla on vain yksi kurssi fysiikkaa (sähkö), mikä on ihan loistojuttu, koska kaikki opiskeluaika syyskuun puolella on mennyt biologian kimpussa. Tai siis, tästä yhdestä ainoastakin fysiikan kurssista olen tehnyt alle kymmenen tehtävää, mutta yhden kurssin tekemättömät hommat saan todennäköisesti kirittyä vielä kiinni ennen seuraavan jakson alkua. 

Biologian ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen kanssa tuli loppujen lopuksi tolkuton kiire. Laiskistuin loppukesästä ja en pysynyt suunnittelemani aikataulun perässä. Ensimmäiset työviikot loman jälkeen vaativat myös useamman kymmentuntisen päivän ja lukemiseen pääsin kiinni vasta syyskuun alussa - ja aikaa kirjoituksiin olikin enää pari viikkoa. Loppujen lopuksi osa vitoskurssista jäi todella hataralle pohjalle.

Viime viikolla tahkosin bilsaa niin paljon kuin suinkin jaksoin. Harmillisesti viikko ei ollut muun elämän osalta kovin kevyt - siihen mahtui niin hautajaiset kuin lauantaille osunut työpäivän mittainen koulutus. Loppuviikosta tuskastuin kun tajusin, etten millään ehdi käydä läpi kaikkia nelos- ja vitoskurssin asioita niin perusteellisesti kuin halusin. Jätin kylmästi pois geenitekniikan ja alkion/sikiönkehityksen - ja nämä kaksi tietenkin olivat tänään jokerikysymysten aiheita :D . 

Epäonnistuneesta taktikoinnista huolimatta voisin sanoa, että kirjoitukset menivät ihan hyvin lähtökohdat huomioon ottaen. Toukokuussahan sain pääsykokeesta biologiasta vain muutaman raakapisteen ja mitään taustaa mulla ei bilsan opiskelusta ole - vain pakolliset kurssit lukiosta ja niistäkin muistaakseni melko keskinkertaiset arvosanat. Tavoitteeni oli suuruudenhullusti E tai L, koska niiden avulla todistuspisteeni nousisivat melkoisen hyviin lukemiin, mutta tämänpäiväisen suoritukseni perusteella en jaksa uskoa niihin yltäväni. Oma osaaminen kokeessa yllätti positiivisesti, sillä tuskastelin vielä eilen, etten osaa MITÄÄN. Jos nyt joku arvaus pitäisi heittää niin M lienee lähimpänä totuutta. 

Jos jotain tekisin toisin, painottaisin valmistautumisessa yo-kokeeseen enemmän lukiokirjoja Mafynetin sijaan. Huomasin nimittäin, että osasin erinomaisesti vaikka mitä nippelitietoa, mutta asioiden jäsentely ja vastausten rajaaminen tuotti monen kysymyksen kohdalla vaikeuksia. Mutta toisaalta - hyvä kai niitä nippelitietojakin on hallita, sillä pääsykokeessa ei niiltä voi välttyä. 

Alustavia pisteitä on tiedossa kai muutaman viikon sisällä, mutta yritän nyt lähinnä keskittyä unohtamaan koko kokeen, sillä opiskelu ei suinkaan päättynyt tähän vaan nyt täytyisi palata niihin tekemättömiin sähkökurssin kotitehtäviin... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...