sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Lokakuun opiskelusuunnitelmia


Syyskuun viimeisellä viikolla pidin pienen opiskelutauon. Kemian kirjoitukset ovat tosiaan takanapäin ja alustavat pisteetkin selvillä - niitä sain 94/120. Katselin vähän muiden aineiden pisterajoja ja päättelin, että jos kemiassa rajat ovat saman suuntaiset, pisteilläni yltäisi aivan L:n rajoille. Keväällä 2018 L:n rajat ovat vaihdelleet aineista riippuen 88-96 pisteen välillä. Mielessä on viimesyksyinen karvas kohtalo biologian osalta kun L meni yhden ainoan pisteen takia sivu suun... Eipä auta kuin odotella, tulokset tulevat joskus marraskuun loppupuolella.  

Nyt olen kirjoittanut kaikki pääsykokeessa vaaditut aineet. Korottamisia harkitsen vielä - jos kemiasta tulisi L, jätän ne keväällä 2019 väliin, mutta jos saan siitäkin bilsan ja fysiikan tapaan E:n, olisi järkevä yrittää korottaa jotain. Kaksi lisäpistettä todistuspisteissä vastaa kuitenkin useampaa koepistettä.

Viime viikonloppuna korkkasin Mafynetin fysiikan lääkiskurssin. Olen viimeksi laskenut fysiikan tehtäviä huhtikuun loppupuolella ja pelkäsin, että olen unohtanut kaiken. Onneksi pelko oli turha, kaavatkin tulivat ulkomuistista ja moni sellainen tavoitetehtävä, joiden kanssa takkusin keväällä ihan älyttömästi on nyt auennut saman tien. No, alkupuolen aihealueet ovat itselle ne helpoimmat (liike ja voima), joten eiköhän tuskastuminen iske viimeistään virtapiiri- tai induktiotehtävissä. 

Olen nyt ottanut tavoitteeksi opiskella noin kymmenen tuntia viikossa. Yritän saada fysiikassa kaikki oppimäärän tärkeimmät asiat-téhtävät tehtyä ennen vuodenvaihdetta. Kemiassa olen nyt käyrän yläpuolella jonkun verran, siinä tavoitteena on olla putoamatta käyrältä syksyn aikana. Biologiaa en tässä vaiheessa vielä mieti, sillä se on vahvin aineeni ja uskon että ehdin lukea sitä riittävästi keväällä. Uusi OPS on kuitenkin tuonut bilsan vitoskurssin sisältöihin uutta asiaa ja ne on varmasti hyvä saada opiskeltua ennen harjoituskokeiden alkua. 

Olisi hienoa, jos voisin panostaa opiskeluun ajallisesti enemmän, mutta tuon kymmenenkin tunnin löytyminen kalenterista tekee tällä hetkellä tiukkaa. Olen vähän tinkinyt periaatteistani - esimerkiksi siitä, että sängyssä ei opiskella ennen nukkumaanmenoa- ja yrittänyt tehdä edes jotain pientä silloinkin kun tuntuu, että aikaa on käytettävissä vain pieni hetki.   

Opintopolkuunkin oli jo päivitetty tiedot ensi kevään haun osalta. Äkkiseltään silmäiltynä en löytänyt muita muutoksia viime kevääseen kuin sen, että koe perustuu nyt uuden OPS:n mukaisiin sisältöihin, mikä tietysti on loogista. Tulevana keväänä aion hakea kaikkiin mahdollisiin kohteisiin. Pohdin myös mahdollista varavaihtoehtoa hammaslääkikselle, mutta en oikein tiedä, mikä se voisi olla...  

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Kiva huomata, että en ole ainut "vanhushakija". Mullakin on nyt pari hakua takana, samalla töissä käyden. Viime vuonna jäin 5 pistettä Turun hampaasta ja 3 pistettä Kuopiosta ja Oulusta. Olen nyt aloittanut valmistautumisen ensi vuoteen, ja tämä saa olla viimeinen kerta, kävi miten kävi.

    Sulla näyttää olevan hyvät lähtöpisteet YO-todistuksesta ja suunnitelma näyttää muutenkin hyvältä. Tsemiä lukuihin!

    Kannattaa muuten viime vuoden perusteella laittaa se Helsinki hakukohteeksi myös, koska julkaisivat ainakin viime vuonna koepisteet sivuillaan. Nähdään Turun hampaalla syksyllä 2019.

    t. yli 30v setä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, tosi lähellä sisäänpääsyä olet jo ollut! Pidän peukkuja, että ensi keväänä on onni myötä ja opintopolussa lukee hyväksytty. Kiitokset tsempeistä ja lukuintoa myös sinulle - toivottavasti ensi syksynä tavataan! On tämä työn ohessa lukeminen ihan oma lajinsa. Monesti olen miettinyt, miten ihanaa olisi kun voisi kokopäiväisesti opiskella vain pääsykoetta varten. Vaikka toisaalta ymmärrän, että niillä nuorilla, joilla siihen on mahdollisuus, on toisaalta aivan erilainen paine saada opiskelupaikka.

      Poista

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...