perjantai 29. kesäkuuta 2018

Pisteet

Tänään tuli opiskelijavalinnoista kirje sähköpostiin ja pisterajatkin selvisivät. Opiskelupaikka jäi 5,525 skaalatun pisteen päähän (yhteispistejonossa). 


Annoin itselleni eilen vähän avokätisesti raakapisteitä - todellisuudessa sain niitä vain 110,5 kun laski oikealla kertoimella ja huomioi myös ensisijaisuuspisteen. 

Tilasin itselleni kopion kokeestani yliopistolta ja se saapuikin nopeasti sähköisenä Suomi.fi-palveluun. Inhoan yli kaiken omien suoritusteni tarkastelua jälkikäteen, jo harjoitustehtävien tarkastaminenkin on mielestäni ärsyttävää, saati sitten kokonaisen koesuorituksen ja vielä epäonnistuneen sellaisen. Oppimisen kannalta kuitenkin on äärimmäisen tärkeää nähdä, missä omat heikot kohdat ovat, joten siispä epämukavuusaluetta kohti ja analysoimaan. Aion siis käydä kokeen läpi vastausanalyysin kanssa. 

Laskin pisteeni ja niiden osuuden maksimipisteistä osa-alueittain. Tämä taulukko kertookin karua kieltään siitä, että biologia on vaaditulla tasolla, mutta kemian ja fysiikan kanssa riittää töitä kerrakseen. 


Näin tiivistetysti mainittakoon, että sain kahdesta tehtävästä (6 ja 13 eli hormoni- ja omenahappotehtävät) täydet pisteet, pyöreät nollat tuli neljästä (10, 11, 16, 18 eli glukoosi-, aminohappo-, valovirta- ja lelutehtävät - olin näistä niin kujalla, etten saanut mitään järkevää paperille). 

Iloisesti olin yllättänyt siitä, että sain mehiläistehtävästä huikeat 8/12 pistettä, vaikka mielestäni kirjoitin pelkkää höpöhöpöä. Fysiikka meni huonommin kuin luulin - esimerkiksi tehtävästä 14 (varattu hiukkanen sähkökentässä) olin saanut a-kohdasta vain 1/3 pistettä ja b:stä 7/8, vaikka mielestäni johdin kaavan ihan oikein. Täytyy näiden osalta syventyä tosissaan vastaustekniikkaan. Bilsa meni paremmin kuin odotin, sillä sitä luin käytännössä alkusyksystä kirjoituksiin ja seuraavaksi vasta muutama viikko ennen koetta, eikä tässä kokeessa kysytyt asiat olleet niitä juttuja, jotka koen osaavani parhaiten, poislukien nuo hormonit. 

Pettynein olen fysiikkaan, sillä sitä oikeasti opiskelin ahkerasti ja yo-arvosanan perusteella olisin odottanut vähän parempaa suoriutumista itseltäni. Myös monivalinnat menivät mielestäni heikonlaisesti. Jouduin jättämään paljon tyhjiä, koska uskalsin vastata vain varmoihin nakkeihin miinuspisteiden pelossa. Monivalintojen pienistä laskutehtävistä suoriuduin hyvin, mutta ne hemmetin dna-sekvenssit ja elektroforeesit ovat mulle edelleen kovin vierasta maaperää. Ja olinpa näköjään väittänyt kimalaisten pölyttävän paljassiemenisiä kasveja :D . 

Jonkun verran nopealla silmäyksellä löysin huolimattomuusvirheiksi laskettavia juttuja - mm. hajoamisvakiosta puuttui yksikkö, jätin ne hemmetin ykköskertoimet reaktioyhtälöstä pois ja veriryhmissä jostain syystä en ollut kirjoittanut vastausmonisteeseen lainkaan AB-ryhmiä, vaikka suttupaperilleni ne hahmottelinkin. Onneksi sisäänpääsyni ei jäänyt näistä mokista kiinni vaan rehellisestä osaamista olisi pitänyt olla enemmän, jotta noin moni iso tehtävä ei olisi jäänyt nollille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...