maanantai 2. heinäkuuta 2018

Sotasuunnitelma 2019



Eipä auta jäädä murehtimaan tuloksia vaan katse on suunnattava kohti seuraavaa yritystä. Kieltämättä harmittaa, että olisin päässyt pisteilläni ilmeisesti sekä Kuopion että Oulun hampaalle (+eläinlääketieteelliseen), jos olisin laittanut jomman kumman ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. No, en varmasti ole ainut, jolle näin kävi ja onneksi tässä kesällä on vaikka mitä kivaa tiedossa (kuten vaikka nuo pionit, joiden kukinta on nyt parhaimmillaan!). Kohtahan se on jälleen maaliskuu ja saa täyttää Opintopolussa uuden lottokupongin ;). 


Seuraavan vuoden suunnitelmat ovat siis seuraavat:

- Mafynetin lisenssin uusiminen. En tänä vuonna päässyt Mafynetissä perustehtäviä pidemmälle, joten tänä vuonna tavoitteena on ahkeroida hyvällä ymmärryksellä myös tavoite- ja laskurutiinitehtäviä. 

- Kemian ylioppilaskirjoitukset syksyllä 2018. Pessimistinä ilmoittauduin niihin jo toukokuussa. Tavoite on kaikkea muuta kuin vaatimaton: laudatur on vähän niin kuin must have, sillä eximiasta en lähtöpisteiden näkökulmasta hyödy enää mitään. L nostaisi alkupisteeni 33/36:een (olettaen, että todituspisteisiin ei ensi vuonna tule muutoksia). Harmi vaan, että koe on nyt sähköinen ja ei ehkä vähempää voisi kiinnostaa opetella jotain titrauskäyrän piirtelyä Geogebralla... 

- Vanhojen pääsykokeiden ja harjoituskokeiden laskemista. Viime vuonna nämä jäivät välistä ja kompastelinkin kokeessa siihen, että koko homma tuntui kaoottiselta sähläämiseltä. Vanhoja pääsykokeita aion tehdä syksyllä ja Mafyn harkkakokeet niiden aikataulun mukaisesti tammi-toukokuussa. 

- Omien heikkojen kohtien paikkailua. Ja niitähän riittää - kaavanjohtaminen ja fysiikan soveltavat tehtävät ehkä pahimpana, kemiassa reaktiotyypit ja liukoisuuslaskut, bilsassa ekologian kurssien yksityiskohdat... 

Aikataulusta. Kesälomalla aloitan kertaamisen kemian kirjoituksiin. Heinäkuussa on mukavasti lukuaikaa, elokuussa tulee varmasti suvantovaihe töiden alkaessa. Tavoite on, että saisin kaikkien kurssien asiat käytyä läpi heinäkuun aikana ja loppuajan käytän kertaamiseen. Fysiikkaa aloittelen kun kemia alkaa kyllästyttää, bilsan vasta ensi vuoden puolella. Syksyllä opiskelen kevyemmin, tammikuusta alkaen paahdetaan sitten todenteolla loppuun asti noin 20/vko tahdilla. Työssäkäyntiin ei ole tulossa muutoksia - hetken jo harkitsin töiden vähentämistä, mutta 80 % työaika on käytännössä mahdoton toteuttaa nykyisellä työnkuvalla. Ehkä yritän saada loppukevääksi muutamia palkattomia vapaapäiviä ennen koetta, lähinnä omien hermojen kasailua varten. 

- Hakukohteista. Voi olla, että ensi vuonna haen sittenkin Kuopioon tai Ouluun ykkösvaihtoehtona, jotta välttyisin tämän kevään kirpeältä kohtalolta. Junamatkalla voi aina opiskella ja sitä rataa...

Mutta nyt käyn tuoreiden mansikoiden kimppuun ja lähden iltapäiväksi melomaan!

6 kommenttia:

  1. Täsmälleen sama tilanne täällä. Todennäköisesti haen itse Kuopioon ensimmäisenä vaihtoehtona jos ensisijaisuuspiste säilyy. Tsemppiä uuteen kierrokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan kallistua Ouluun, sinne on täältä vähän paremmat junayhteydet. Tsemppiä sinulle myös! Toivotaan, että ensi keväänä urakka sitten palkitaan. Vaikka tämä läheltä piti-tilanne vähän harmittaakin niin toisaalta oli helpottava huomata, ettei tehty työ ollut mennyt hukkaan ja motivaatiokin kohosi jälleen pilviin kun tajusi, että tässähän on oikeasti mahdollisuuksia :D.

      Poista
  2. Sulla on todella hyvät mahdollisuudet ensi haussa! Itsellänikin oli ihan jäätävästi paikkailtavaa, mutta koska pidin viime vuoden hylsyn jälkeen sitä osaamista yllä, ei mitään päässyt unohtumaan ja vähäisestä ajasta huolimatta sain ilmeisesti tarpeeksi kirittyä puutteita.

    Ja vaikka tosiaan aikaa ei olisi, kannatta silloin tällöin tehdä muutama tehtävätyyppi mitä osaa, silloin ne ei pääse unohtumaan :)

    Harkkakokeille suurin suositus ikinä. Tein tänä keväänä viisi, vaikka aikaahan ne vei hirveästi. Siinä voi kuitenkin hioa omaa vastaustekniikkaa ja oppii priorisointia kokeessa.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti ensi keväänä pääsisin. En ole varma jaksaisinko enää kolmatta kierrosta... Mutta on ihan toiveikas olo - jonkinlainen pohjatyö on nyt tehty ja aikaa on kymmenen kuukautta kehittyä :) . Harkkakokeet on kyllä pakko tehdä. Ajattelin varata niille aina koko viikonlopun - lauantaina teen ja sunnuntaina tarkistan. Toivottavasti suunnitelma toimii...

      Poista
  3. Minä olen kovasti miettinyt, että onkohan minusta lääkikseen alkuunkaan. Sain tänä vuonna vain n. 80 pistettä, monivalinnat olivat menneet aivan päin prinkkalaa. Jotenkin sitä miettii, että uskaltaako enää hakea ollenkaan, kun on noin paljon kiinni kurottavaa. Tsemppiä sinulle, sulla on nyt hyvä pohja ensi vuodelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai uskaltaa! Mä sain viime vuonna 15 pistettä - vuoden lukemisen ansiosta tuli melkein sata lisää. Monivalinnat ovat kyllä hankalia. En uskalla itse ottaa yhtään riskiä niissä ja jätin todella moniin vastaamatta, saldona vain 30,5 pistettä.

      Poista

Tulokset 2019

Tämän postauksen kirjoittaminen on lähinnä masentavaa. En kuitenkaan jaksa piilotella epäonnistumistani. Sain siis tänä vuonna vain 92 raak...